Aquesta edició ha comptat amb disset instal·lacions que han modelat el paisatge nocturn del districte tecnològic
El meu avi, que venia al Poblenou a carregar material a les fàbriques, mai s’hagués imaginat com canviarien les coses en unes dècades. La transformació urbanística que ha convertit el 22@ en un gran pol tecnològic amb empreses internacionals i start ups de nova creació és també un escenari perfecte per explorar l’art contemporani.
El barri s’ha transformat durant uns dies en un museu a cel obert per gaudir d’exhibicions úniques d’art, totes elles amb la llum com a protagonista. Diferents empreses han presentat exhibicions de tota mena dissenyades per l’ocasió.
El festival Llum BCN experimenta des del 2012 amb aquest material i els seus colors, intensitats i textures. Per exemple, al pati de la Universitat Pompeu Fabra, al carrer Roc Boronat, una instal·lació exposa diferents dades de la ciutat: des dels ancoratges del Bicing fins a les condicions atmosfèriques i de contaminació.
L’exhibició, creada per ‘Onionlab’, té per nom “Agorythm”, i és una experiència que atrapa al visitant amb el ritme de les estadístiques de la ciutat.
A la plaça de les Glòries, la façana del Museu del Disseny és la pantalla de projecció de “Freqüències”, una de les peces de “La llum com a veu de la matèria“, una exhibició d’Eugènia Balcells. Els espectres lumínics que componen la matèria són representats mitjançant línies de colors que es mouen, donant lloc a diferents elements químics.
Llum BCN estava previst pel mes de febrer, però no es va poder celebrar per la situació epidemiològica. Ara, les circumstàncies ens regalen dues edicions molt properes l’una amb l’altra, ja que si la situació continua així, l’art tornarà al centre de Barcelona el febrer del 2022 en una nova edició.